DEKANTERI CIETES ATGŪŠANAI

Dekantera centrifūgas atdala cieto un šķidro fāzi, izmantojot centrbēdzes spēku. Attīrītais šķidrums tiek izvadīts zem spiediena, lai izvairītos no skābekļa uztveršanas, bet cietās vielas tiek piespiestas pie bļodas sieniņas un ar spirāles palīdzību nogādātas uz cietvielu izvadīšanas atveri.


Funkcijas un priekšrocības

  • Pateicoties aktīvai griezes momenta kontrolei, vairs nav neplānotu dīkstāvju
  • Higiēnisks dizains jūsu dekantera centrifūgas maksimālai tīrībai
  • Minimizējiet žāvētāja izmaksas: automātiska griezes momenta un diferenciālā ātruma optimizācija maksimālai sausnas koncentrācijai neatkarīgi no padeves apstākļiem.
  • Automātiska griezes momenta un diferenciālā ātruma optimizācija vienmēr maksimālam sausnas daudzumam neatkarīgi no padeves apstākļiem.
  • Uzticama un izturīga tehnoloģija: augstas aizsardzības eļļošanas sistēmas, ārējie pārnesumi, augstas kvalitātes nodilumizturība.
  • Energoefektīva darbība: piedziņas sistēmā nav konversijas zudumu.

Aktīvā griezes momenta kontrole novērš "stick-slip" efektu

Īpaši cietes pārstrādē cietvielas dekantētājos ir relatīvi grūti transportēt centrbēdzes laukā, un tas var izraisīt "stick-slip" efektu.

Cietās vielas pārvietojas nevienmērīgi, radot dinamiskas slodzes uz mehāniskajiem komponentiem. Iespējamās sekas: Spēcīgi griezes momenta triecieni un svārstības, kas rada slodzi uz piedziņas vārpstu. Tā rezultātā palielinās mašīnas sastāvdaļu, piemēram, bļodas, skrūves, pārnesumkārbas, vārpstu un sakabes, nogurums un nodilums. Līstošā slīdēšana palielina neplānotu, dārgu dīkstāvju un dārgu remontdarbu risku. Līdz šim klienti varēja konstatēt, ka to dekanteri ir bojāti, tikai tad, kad bija jau par vēlu un bija radušies bojājumi.

Izmantojot GEA jauno aktīvās griezes momenta kontroles funkciju, klienti ne tikai var droši konstatēt "stick-slip" efektu, bet ATC to arī novērš. Turklāt dekanteris visu dara pats, automātiski. Mūsu jaunā uz sensoriem balstītā uzraudzības un kontroles metode precīzi nosaka griezes vibrāciju rašanos uz sakabes un atkarībā no to intensitātes novērš tās, automātiski mainot diferenciālo ātrumu. Diferenciālā ātruma izmaiņas ir minimālas, jo ATC var noteikt, vai tās iejaukšanās ir bijusi veiksmīga, lai izbeigtu nūju slīdēšanas efektu, vai nē.

Tāpēc mūsu klienti var būt droši, ka to dekanteri joprojām izvada cietās vielas tikpat sausas, cik vien iespējams, ja ir iespējami stienveida slīdēšanas efekti. Tādējādi aktīvā griezes momenta kontrole viņiem ne tikai ietaupa nepatikšanas ar dārgām dīkstāvēm iekārtas bojājumu dēļ, bet arī ļauj ietaupīt nevajadzīgas izmaksas par slikti darbojošos dekanteri.