DÜÜSIDE ERALDAJAD PAGARIPÄRMI JA PÄRMIEKSTRAKTI JAOKS

GEA pärmseparaatorid - sajandit kestnud pidev innovatsioon

1904. aastal töötas GEA välja esimese pärmseparaatori. Juba aasta hiljem, 1905. aastal, tarniti Teplitzi Bramschi pärmitehasele 20 pärmitsentrifuugi, mille võimsus oli 125 l/h masina kohta. Kui 1921. aastal asendati liuglaagrid kuullaagritega, suurenes masinate võimsus kiiresti. Esimene tsentripetaalpumbaga masin, nimelt HD 50, võimaldas selitatud vedeliku väljutamist rõhu all. See lahendus lihtsustas kogu eraldusprotsessi väga palju. 1983. aastal ehitas GEA maailma suurima pärmseparaatori, nimelt HDA 300, mille võimsus on kuni 260 m3 /h pärmivorsti.


Stabiilsed protsessitingimused visconiga

Järgnevatel aastatel on suuremat rõhku pandud suletud süsteemidele, mis suudavad paindlikult reageerida tootekõikumistele ja mis tagavad pidevalt kõrge lõpptoote kontsentratsiooni. Seetõttu võeti 1990. aastal kasutusele viscon®-süsteem - eraldajad, millel on automaatne viskoossuse reguleerimise võimalus (viskoossuse reguleerimise düüsid) pärmikoorele, mis väljub rõhu all eraldajast suletud süsteemis. Tänapäeval tegelevad teadusinsenerid separaatorite arendamisel selliste organismide nagu pärm tulevikus tekkivate nõuetega. viscon® separaatorid on konstrueeritud moodulsüsteemi kujul. See tähendab, et masinaid saab ehitada ka steriliseeritavate separaatorite kujul ja neid saab kasutada biotehnoloogia steriilsetes keskkondades pärmi rakendustes.


HFx-separaatorite seeria automaatse voolujuhtimisega

Viskoossuse kontrollitud pihustite (viscon®) väljatöötamine tähendas, et eraldajate parameetrite tüütu kohandamine vastavalt muutustele söödatingimustes lõppes, mille tulemusel on tahkete ainete kontsentratsioon väljavoolus nüüd konstantne. HF-seeria pihustiga separaatorid esindavad pagaripärmi ja pärmiekstrakti tootmise uusimat tehnoloogiat. Need spetsiaalsed pihustid, mis koosnevad keerukambrist ja allavoolu väljunddüüsist, muudavad automaatselt voolu. Kui näiteks kontsentratsioon väljavoolus on liiga madal, väheneb mahuvool ja kontsentratsioon suureneb. Kui aga kontsentratsioon on liiga kõrge, suurendab pihusti mahuvoolu, mis omakorda vähendab kontsentratsiooni.


Omadused ja eelised

  • Lai valik erineva suurusega düüside eraldajaid, et katta mis tahes nõutavat võimsust.
  • Spetsiaalsete viscon® -düüside kasutamine tagab konstantse väljavoolukontsentratsiooni isegi siis, kui söödatingimused muutuvad.
  • Lõikejõudude vältimine tänu hüdrotermilisele söötmisele ja tühjendussuudmete paiknemisele kausi ülaosas.
  • Suletud tootekäitlus tänu sellele, et kontsentraat ja selitatud faas väljutatakse tsentripetaalpumbaga.
  • Kõik separaatorid on täielikult CIP-võimelised
  • Intelligentsed tühjendussüsteemid tagavad minimaalsed tootekaod, suure paindlikkuse ja täpsuse tahkete ainete tühjendamisel.

Kõik separaatorid on standardselt varustatud vähe hooldust nõudvate lamevööga ajamitega. Suuremad separaatorid on võimalik varustada ka GEA otseajamiga, mis on mõeldud

  • Suurem võimsus sama energiakulu juures
  • Väiksem jalajälg
  • Rihma pingutamist ei ole vaja, seega vähem hooldustöid