VARIVENT® DROŠĪBAS VĀRSTI

Funkcija

Pilnvērtīgi drošības vārsti atveras ar pop iedarbību, lai būtu iespējams izlaist lielu masas plūsmas ātrumu vai ātri radušos spiedienu. Tos bieži izmanto tvaika vai gāzes iekārtās. Šie vārsti atveras pilnībā pat pie nelieliem spiediena kāpumiem, tāpēc var izvadīt pilnu masas plūsmu.

Normālas darbības drošības vārsti ir optimāli spiediena samazināšanas vārsti. Tiem ir plašs proporcionālais laukums, tāpēc tie vienmērīgi aktivizējas spiediena samazināšanas un spiediena maksimumu laikā. To garajai proporcionālajai fāzei piemīt gandrīz pilnas darbības laiks. Šīs līdzīgās īpašības var samazināt lielas masas plūsmas. Tos izmanto arī kā pārplūdes vārstus un gadījumos, kad mazāka izmēra pilna darbības laika drošības vārsti vēl ir pārāk lieli.

Lai garantētu, ka visas produkta skartās virsmas var tīrīt higiēniski (CIP) vai sterilizēt (SIP), ir iespējams iegādāties vārstus ar papildu pneimatisko pacelšanas ierīci.


Raksturīgās iezīmes

  • Augstas kvalitātes materiāli un virsmas apdare
  • Manuāla vai pneimatiska pacelšanas ierīce
  • nejutīgs pret temperatūru
  • Metināti korpusi ar CIP konstrukciju
  • Korpusa konstrukcija bez kabatām un ar drenāžu

Pieteikumu piemēri

Drošības vārsti pasargā tvertnes no pārspiediena, piemēram, sterilizācijas procesā vai tvertņu uzpildes laikā. Tie pasargā fermentācijas tvertnes no bojājumiem neparedzētu traucējumu gadījumā.

Normālas darbības drošības vārsti ir optimāli spiediena samazināšanas vārsti. Tiem ir plaša proporcionālā zona, tāpēc tie vienmērīgi aktivizējas spiediena samazināšanas un spiediena maksimumu laikā. To garajai proporcionālajai fāzei ir gandrīz pilna kalpošanas laika raksturs. Šīs līdzīgās īpašības var samazināt lielas masas plūsmas. Tos izmanto arī kā pārplūdes vārstus un gadījumos, kad mazāka izmēra pilna darbības laika drošības vārsti vēl ir pārāk lieli.

Drošības vārsti tiek uzstādīti spiediena samazināšanai, lai nodrošinātu trauku un citu tehnoloģisko iekārtu neskartību, kad vide kļūst cieta, piemēram, šokolāde.


HyTight montāža

Ļoti laba tīrāmība - tā ir LESER Clean Service drošības vārstu konstrukcijas prasība. Šie vārsti ir aprīkoti ar HyTight komplektu, kas nodrošina optimālas tīrīšanas iespējas.

HyTight bloks ar elastomēra silfonu nosedz visas daļas, kuras ir grūti tīrīt no saskares ar produktu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka elastomēra silfons neapdraud pretspiedienu kā nerūsējošā tērauda silfons.


Pacelšanas ierīces

VARIVENT sērijas drošības vārstiem ir gāzes hermētiskas vārsta diska pacelšanas ierīces. Šī konstrukcija ļauj pacelt vārsta disku cauruļvada tīrīšanas laikā, lai notīrītu visas iekšējās daļas, ieskaitot sēdekļa zonu un O-Ring. Ir pieejamas gan manuālās, gan pneimatiskās pacelšanas ierīces.


Pilnvērtīgs drošības vārsts, tips 488

488. sērijas drošības vārsti tika izstrādāti ciešā sadarbībā ar rūpnīcu īpašniekiem un inženieriem. Tie droši aizsargā tehnoloģiskās iekārtas no pārspiediena, neapdraudot higiēnas prasības. Visa sērija ir izstrādāta un oficiāli apstiprināta saskaņā ar starptautiskajiem standartiem (DGR 97/23/CG, ASME, GOST u.c.).

Katra vārsta tvaika, gāzes un šķidruma variants ir pārbaudīts TÜV saskaņā ar Vācijas noteikumiem. Tie atbilst ES direktīvai par spiediena iekārtām, un uz tiem ir CE simbols. VARIVENT(R) 488. tipa drošības vārsts atbilst īpašām tīrīšanas un veiktspējas spējām, kas nepieciešamas pārtikas, alus darītavu un dzērienu rūpniecībai. Tam ir plaša darbības zona, tāpēc tas ir ļoti labi piemērots lielām iekārtām.