VARIVENT® VADĪBAS VĀRSTI

S tipam ir diafragmas piedziņa un pozicionētājs, savukārt P tipa regulēšanas vārsts ir aprīkots ar VARIVENT® pneimatisko/ atsperu piedziņu un T.VIS® P-15 pozicionētāju.


VARIVENT® regulēšanas vārstu atšķirīgās iezīmes

VARIVENT® vadības vārsti ir pieejami divos izpildījumos. S tipa vārsti ir aprīkoti ar diafragmas piedziņu kombinācijā ar pozicionēšanas ierīci, savukārt P tipa vārsti ir aprīkoti ar VARIVENT® pneimatisko/speres piedziņu un T.VIS® P-15 pozicionēšanas ierīci. Abi varianti atšķiras tikai ar izpildmehānisma konstrukciju. Visu komponentu pamatā ir VARIVENT® moduļu sistēmas princips. Tas nodrošina iespēju vēlāk pārveidot vai nu S tipa, vai P tipa regulēšanas vārstu uz konkrētu citu vārsta tipu.

S tipa regulēšanas vārsts ir paredzēts ātrai, augstas precizitātes procesu vadībai. P tipa regulēšanas vārsts, pateicoties atšķirīgam darbības principam, darbojas ar nedaudz lēnāku ātrumu. Nav iespējams piedāvāt norobežojumu pēc vienkāršiem vai sarežģītiem vadības uzdevumiem vai pielietojumiem, jo vadības kvalitāte vienmēr ir jāizvērtē individuāli saistībā ar virsvadošo procesa vadību. Tomēr abas sērijas var diferencēt, pamatojoties uz to iespējām. Izvēli var izšķiroši ietekmēt ar procesu saistītās prasības attiecībā uz vārstu.


Vispārīgas priekšrocības

  • Pārbaudīta blīvējuma tehnoloģija
  • VARIVENT® korpuss bez mirušās zonas
  • Maksimāla tīrīšanas efektivitāte
  • Nelieli rezerves daļu krājumi
  • Pozicionētājs visdažādākajām prasībām

Vārstu funkcija

Vadības vārsti kalpo kā izpildmehānismi vadības cilpās. Šajā procesā konkrētais regulēšanas vārsts darbojas kā droseļvārsts, kas nosaka vēlamo plūsmas ātrumu, mainot spiediena zudumus cauruļvadā.

Tehniskais dizains

Lineārais vai vienādu procentu regulēšanas konuss un atbilstošais vārsta sēdeklis atrodas pilnībā tīrāmā VARIVENT® korpusā, kas nesatur mirušās zonas. Maināms sēdekļa gredzens ar saistīto regulēšanas konusu ļauj izvēlēties vairākas KVS vērtības (= izplūdes koeficients) uz nominālo platumu; turpmākas korekcijas, ņemot vērā ekspluatācijas apstākļu izmaiņas, ir iespējamas jebkurā laikā. Visi regulēšanas konusi ir pieejami vai nu ar mīksto, vai metāla blīvējumu.

Atvērtā laterna ļauj viegli konstatēt iespējamu noplūdi, kas varētu rasties stumbra bojāta blīvējuma dēļ.

Noņemami skavu savienojumi starp atsevišķiem moduļiem nodrošina ātru vadības vārsta montāžu un apkopi. Ventiļi ir pieejami abos efektīvajos virzienos - ar atsperi uz aizvēršanu (NC) un ar atsperi uz atvēršanu (NO).

Pozicionētāji nosaka vārsta gājienu ar augstu precizitāti; dažādas konstrukcijas ļauj ideāli integrēt procesa vadību.


Pieteikumu piemēri

Nepieciešamība stingri ievērot standartus pārtikas ražošanā prasa, lai vadības vārsti būtu konstruēti atbilstoši pārtikas un dzērienu ražošanas nozares maksimālajām higiēnas prasībām.


Farmaceitiskās rūpniecības zāļu ražošanā un ķīmisko procesu sistēmās vai fermentu, šūnu un mikroorganismu tehniskajā izmantošanā jebkurš piesārņojums apdraudētu arī procesa rezultātus. Tāpēc ir nepieciešams izmantot bezmuffi zonu vadības vārstus, kurus var efektīvi tīrīt, neatstājot atliekas.

VARIVENT® vārsti nodrošina procesus bez mikrobiem. Vadības vārsti atbilst augstām higiēnas prasībām un ļauj tīrīt caurules saskaņā ar efektīvu CIP vai SIP procedūru.

Vadības vārstus izmanto spiediena regulēšanai, plūsmas kontrolei vai šķidrumu sajaukšanai. Tipiski pielietojumi ir šādi: Temperatūras kontrole siltummaiņos, spiediena kontrole tvertnēs, misas aerācija vai dažādu mediju dozēšana. Ir pieejami vairāki dažādi regulēšanas vārsti, kas ir pielāgoti dažādiem kontroles uzdevumiem.


Īpašās funkcijas

  • Modulāra konstrukcija elastīgai pielāgošanai lietošanas apstākļiem
  • Lineārie un vienāda procentuālā daudzuma regulēšanas konusi
  • Mīksti vai metāla blīvējuma vārstu diski
  • Viegli veicama apkope un montāža, pateicoties noņemamajiem skavu savienojumiem.
  • Pozicionētājs visdažādākajām prasībām
VARIVENT® vadības vārstu diferenciācija

VARIVENT® vadības vārstu diferenciācija

Abus vadības vārstus var atšķirt pēc to opcijām. Tādējādi lēmumu var ietekmēt ar procesu saistītās prasības.

S tips

Type SType PActuator type:Diafragmas piedziņa
Pozicionētājs:Samson pozicionētājs
Spiediena mērītājs gaisa spiedienam:v
Avārijas rokas ritentiņš:v
Aizsardzības klase:IP66 NEMA 4X
ATEX apstiprinājumi:v
Pneimatiskais komandu mainīgais:v
BUS / HART komunikācija:v
Pozīcijas raidītājs 4-20mA:Pēc izvēles
Problēmu novēršanas funkcijas:v
Sadalījuma diapazons:v


P tips


Type SType PActuator type:VARIVENT® pneimatiskā/ atsperu piedziņa
Pozicionētājs:T.VIS® P-15
Spiediena mērītājs gaisa spiedienam:
Avārijas rokas ritentiņš:
Aizsardzības klase:IP 66 / IP 67 / IP 69K
ATEX apstiprinājumi:
Pneimatiskais komandu mainīgais:
BUS / HART komunikācija:
Pozīcijas raidītājs 4-20mA:Standarta
Problēmu novēršanas funkcijas:
Sadalījuma diapazons: