VARIVENT® SEGUKINDLAD SULGEMISVENTIILID KOOS ISTME TÕSTMISEGA

Funktsioon

Kui ventiil on suletud (mitteaktiivne asend), on eraldatud torustike vahel alati kaks tihendit. Kui üks tihend on defektne, suunatakse tekkinud leke läbi lekkeava väljalaskeava perifeeriasse, ilma et see seguneks teises torustikus oleva tootega.

See meetod võimaldab vältida kahe torujuhtme toodete segunemist.


Rakendusnäited

Erinevate tööstusharude, rakenduste ja protsesside erinevate nõuete rahuldamiseks on meie tootevalikus erinevaid segukindlaid sulgemisventile. Valikuskeem lehekülgedel annab ülevaate kõigist võimalustest.

VARIVENT® pikihoobklappe kasutatakse suhteliselt suurte osakestega toodete või viskoossete toodete, näiteks maasikajogurti valmistamiseks.


Eriomadused

  • Sertifitseeritud, hügieeniline konfiguratsioon
  • Metallist stopper
  • Paindlikkus tänu modulaarsele põhimõttele
  • Tõestatud tihendi geomeetria
  • Segukindel eraldamine
  • Saadaval on erinevad ventiilikonfiguratsioonid
  • Eraldi tõstev ajam mõlema klapiketta tõstmiseks
  • Valikuline pihustuspuhastusühendus lekkekambri puhastamiseks

GEA hügieeniliste ventiilide valik - segukindlad ventiilid

Erinevad tüübid

VARIVENT® kaheistmelise ventiili erinevad variandid võimaldavad valida protsessile optimaalselt sobivad ventiilid. Telgtihendiga klappide tüübid D ja B põhjustavad iga lülitusprotseduuri ajal väikese lülituslekke, kuid neil on eelkõige väga pikk kasutusiga koos telgtihendiga. Radiaaltihendiga ventiili tüüp R pakub seevastu eelise, et see lülitub peaaegu ilma igasuguse lülituslekketa. B- ja R-tüüpi ventiile iseloomustab lisaks tasakaalustaja alumisel ventiili korpusel. See võimaldab ventiilil usaldusväärselt suletud asendis püsida ka siis, kui alumise torustiku sees on veehaamreid. Klapitüüp MX on lisaks varustatud tasakaalustajaga topeltketta ja klapiketta peal. Tänu spetsiaalselt kujundatud tasakaalustajatele mõlemas torustikus jääb ventiil stabiilselt suletud asendisse ka veehaamri korral ja säilitab teiselt poolt oma täieliku tegutsemisvõime ka hüdraulilise lukustuse või keskkonna soojuspaisumise korral.

Suurused
Tehnilised andmed

Suurused

Kahekohalised ventiilid — Kahe istmega pikitaktilised klapid — MX-klapid
DN 25 – DN 150 — DN 65 – DN 150 — DN 40 – DN 150
OD 1" – OD 6" — OD 3" – OD 4" — OD 1.5“ – OD 6“
IPS 2" – IPS 6" — IPS 2" – IPS 4"

VARIVENT® moodulsüsteemi ülesehitus tähendab, et klapi optimaalseks kohandamiseks protsessile on saadaval mitmeid lisaversioone. Nende kohta leiate teavet kataloogi jaotisest "Lisavarustus".


Lülituse leke

Telgtihendusega topeltklappide puhul on iga lülitusprotseduuri puhul lühike aeg, mille jooksul ei ole alumine klapiketas kokkupuutes ülemise klapiketta keskmise tihendiga ega ole jõudnud istmikrõnga telgpinnale. Selle lühikese hetke jooksul võib vedelik läbi tekkinud vahe lekkekambrisse imbuda ja väljuda atmosfääri. Seda nimetatakse lülituslekkeks.

Radiaalse tihendusega topeltistmega ventiilide puhul ei teki seda tühimikku lülitusprotseduuri ajal, mis tähendab, et lülitusleke väheneb miinimumini (metallpindadele kleepuvate tootejääkide võimalus).


Veehaamri ohutus

Kui alumises torustikus on veehaamer, mõjub veehaamri jõud alumisele klapikettale ja võib ületada ajami vedru lukustusjõu.

Sellega kaasneb oht, et torustikus valitsev rõhk tõstab alumise klapiketta üles.

Aksiaalselt tihendavate topeltklappide puhul võib see põhjustada ühendust atmosfääriga, mis viib lekke tekkimiseni (vt lülitusleke). Ühendus atmosfääriga põhjustaks ka järsku ülerõhu vähenemist torustikus. Seejärel sulgeks ajami vedru ventiili uuesti.

Saadaval on alumise tasakaalustiga ventiilid, mis takistavad alumise ventiili ketta tõstmist alumise torustiku veekõrguse ajal. Tasakaalustaja reguleerib oma allapoole suunatud kompensatsioonipinnaga rõhu töösuunda ja takistab alumise klapiketta liikumist kuni teatud ülerõhuni.

Radiaaltihendusega topeltklapid on alati varustatud selle alumise tasakaalustajaga, et vältida alumise klapiketta avanemisliikumist.

Mõlemad GEA MX-tüüpi klapikettad on varustatud tasakaalustajatega. Seega on klapp suletud klapipositsioonis nii ülemises kui ka alumises torustikus survekindel ja võimaldab ümberlülitamist, kui toode on suletud.



Tehnilised andmed

Tüüp

D_L, D_C & D_L/V, D_C/V (pikitaktiline)

Tootega kokkupuutuv materjal:
Tootega mitte kokkupuutuv materjal:
Tootega kokkupuutuv tihendusmaterjal:
Ümbritseva õhu temperatuur:
Õhuvarustuse rõhk:
Toote surve:
Veehaamri ohutus:
Tootega kokkupuutuv pind:
Korpuse välispind:
Kontrolli- ja tagasisidesüsteem:
Actuator type:
Liitmikud:
Identifitseerimine:
Klapipesa versioon:
Sertifikaadid:

Tüüp

B_L, B_C

Toote surve:5 baari (73 psi)
Veehaamri ohutus:kuni 25 baari
Tootega kokkupuutuv pind:DN, OD
Ra ≤ 0.8 μm
IPSRa ≤ 1.2 µm
Klapipesa versioon:Klammerdatud või keevitatud istmerõngas
Sertifikaadid:3A, CE

Tüüp

R_L, R_C

Toote surve:5 baari (73 psi)
Veehaamri ohutus:30 baari kuni
DN 50, OD 2",
IPS 2"
50 baari alates
DN 65, OD 2 ½", IPS 3"
Tootega kokkupuutuv pind:DN, OD
Ra ≤ 0.8 μm
IPS Ra ≤ 1.2 µm
Klapipesa versioon:Klammerdatud või keevitatud istmerõngas
Sertifikaadid:EHEDG, 3A, CE

Tüüp

L_HL, L_HC, L_SL, L_SC

Toote surve:7 baari (101 psi)
Tootega kokkupuutuv pind:Ra ≤ 0.8 μm
Klapipesa versioon:Keevitatud istmerõngas
Sertifikaadid:3A, CE