VARIVENT® KONTROLLVENTIILID

Tüüp S on varustatud membraanikäituri ja positsioneerijaga, samas kui tüüp P on varustatud VARIVENT® õhu/vedru käivitusseadmega ja T.VIS® P-15 positsioneerijaga.


VARIVENT® kontrollventiilide iseloomulikud omadused

VARIVENT® reguleerimisventiilid on saadaval kahes konstruktsioonis. Kui tüübi S puhul kasutatakse membraanikäiturit koos positsioneerijaga, siis tüüp P on varustatud VARIVENT® õhu-/vedrukäituri ja T.VIS® P-15 positsioneerijaga. Mõlemad variandid erinevad ainult ajami konstruktsiooni poolest. Kõik komponendid põhinevad VARIVENT® moodulsüsteemi põhimõttel. See annab võimaluse hiljem kas S- või P-tüüpi juhiklappide ümberehitamiseks konkreetsele teisele klapitüübile.

S-tüüpi juhtventiil on mõeldud kiireks ja suure täpsusega protsesside juhtimiseks. Teistsuguse tööpõhimõtte tõttu töötab P-tüüpi juhtventiil veidi aeglasema kiirusega. Piiritlemist lihtsate või raskete reguleerimisülesannete või rakenduste järgi ei ole võimalik pakkuda, sest kontrolli kvaliteeti tuleb alati käsitleda individuaalselt seoses üleliigse protsessijuhtimisega. Siiski saab mõlemat seeriat eristada nende võimaluste alusel. Protsessiga seotud nõuded ventiili suhtes võivad olla valiku tegemisel otsustava tähtsusega.


Üldised eelised

  • Tõestatud tihenditehnoloogia
  • Surnutsoonivaba VARIVENT® korpus
  • Maksimaalne puhastustõhusus
  • Madalad varuosade varud
  • Positsioneerija paljude erinevate nõuete jaoks

Klapi funktsioon

Reguleerimisventiilid toimivad juhtimiskontuuride ajamitena. Selles protsessis toimib konkreetne kontrollventiil kui drosselaparaat, mis seab soovitud vooluhulga, muutes rõhukadu torustikus.

Tehniline disain

Lineaarne või võrdse protsendi kontrollkoonus ja vastav klapipesa asuvad täielikult puhastatavas, surnud tsoonideta VARIVENT® korpuses. Vahetatav istmikring koos vastava juhtimiskoonusega võimaldab valida mitu KVS-väärtust (= tühjenduskoefitsient) nimilaiuse kohta; hilisemad kohandused vastavalt töötingimuste muutustele on igal ajal võimalikud. Kõik kontrollkoonused on saadaval kas pehme või metalltihendiga versioonina.

Avatud latern võimaldab hõlpsasti tuvastada võimalikke lekkeid, mis tulenevad vigasest varsi tihendusest.

Üksikute moodulite vahelised eemaldatavad klamberühendused võimaldavad kontrollventiili kiiret monteerimist ja hooldust. Ventiilid on saadaval mõlemas mõjusuunas, vedruga sulgemisele (NC) ja vedruga avanemisele (NO).

Positsioneerijad määravad ventiili liikumise suure täpsusega; erinevad konstruktsioonid võimaldavad ideaalset integreerimist protsessi juhtimisse.


Rakenduse näited

Vajadus rangete standardite järgimise järele toiduainete tootmisel nõuab, et kontrollventiilid oleksid projekteeritud vastavalt toidu- ja joogitööstuse maksimaalsetele hügieeninõuetele.


Ravimitööstuses ravimite valmistamisel ja keemilistes protsessisüsteemides või ensüümide, rakkude ja mikroorganismide tehnilisel kasutamisel ohustab igasugune saastumine samuti protsessi tulemusi. Seetõttu on vaja kasutada surnud tsoonideta kontrollventile, mida saab tõhusalt ja jäägideta puhastada.

VARIVENT® klapid võimaldavad mikroobivabasid protsesse. Reguleerimisventiilid vastavad kõrgetele hügieeninõuetele ja võimaldavad torude puhastamist vastavalt tõhusale CIP- või SIP-protseduurile.

Reguleerimisventile kasutatakse rõhu reguleerimiseks, voolu reguleerimiseks või vedelike segamiseks. Tüüpilised rakendused on järgmised: temperatuuri reguleerimine soojusvahetites, mahutite rõhu reguleerimine, virde õhutamine või erinevate keskkondade doseerimine. Saadaval on mitmeid erinevaid reguleerimisventile, mis on kohandatud erinevatele reguleerimisülesannetele.


Eriomadused

  • Modulaarne konstruktsioon paindlikuks kohandamiseks rakendustingimustele
  • Lineaarsed ja võrdse protsendi kontrollkoonused
  • Pehme- või metalltihendiga klapikettad
  • Vähene hooldus ja montaaž tänu eemaldatavatele klamberühendustele
  • Positsioneerija mitmesuguste nõuete jaoks
VARIVENT® kontrollventiilide eristamine

VARIVENT® kontrollventiilide eristamine

Mõlemad juhtventiilid võivad erineda vastavalt nende valikuvõimalustele. Seda tehes võivad protsessiga seotud nõuded mõjutada otsust.

Tüüp S

Tüüp SType PActuator tüüp:Membraani ajam
Tüüp SType PActuator tüüp:Samson positsioneerija
Õhurõhu manomeeter:v
Hädaolukorra käsiratas:v
Kaitseklass:IP66 NEMA 4X
ATEX-kinnitused:v
Pneumaatiline käsu muutuja:v
BUS / HART side:v
Positsioonisaatja 4-20mA:Optional
Tõrkeotsingu funktsioonid:v
Jagatud vahemik:v

Tüüp P

Tüüp SType PActuator tüüp:VARIVENT® õhk/vedru ajam
Tüüp SType PActuator tüüp:T.VIS® P-15
Õhurõhu manomeeter:
Hädaolukorra käsiratas:
Kaitseklass:IP 66 / IP 67 / IP 69K
ATEX-kinnitused:
Pneumaatiline käsu muutuja:
BUS / HART side:
Positsioonisaatja 4-20mA:Standard
Tõrkeotsingu funktsioonid:
Jagatud vahemik: